Event

Kommande

 • Blocket Resor

  Tillväxt & hållbarhet, hur går det ihop?

  Välkomna på frukostseminarium där Blocket berättar om processen bakom Blocket Resor, Sveriges nyaste tjänst för klimartsmartare resande.

  Med en ny strategi på plats som bland annat handlar om hur Blocket kan lösa fler behov i svenskarnas vardag. Att synliggöra resors klimatpåverkan är inte lösningen på klimatkrisen, men kunskap är ett viktigt första steg mot fler medvetna och hållbara val. Målet i nästa steg är att inkludera fler färdmedel, exempelvis buss och tåg, i tjänsten. Med en och en halv månad i backspegeln delar Lotta och Emmy-Lou sina allra första insikter om svenskarnas intresse för klimatsmartare resande.

  Blocket Resor kommer ursprungligen från systersajten FINN.no där FINN Reise vuxit till att bli Norges största sökmotor för flygresor. För den svenska marknaden har man byggt ny funktionalitet för att inte bara mäta intresset för resor, utan även för klimatmedvetna val. Här finns filtrering för flygresor med minst utsläpp, en guide för alternativa färdmedel, redaktionellt innehåll på temat resor och miljö, samt möjlighet att klimatkompensera resan.

  Frukost
  08:00–09:30
  Birger Jarlsgatan 41A
  5 trappor

Tidigare

 • Mikael Damberg

  Om innovation, entreprenörskap & politik som gör gott

  Sveriges närings- och innovationsminister Mikael Damberg pratar om hur teknisk innovation och kraften hos entreprenörer kommer vara avgörande för att möta vår tids stora globala utmaningar. Politiken och det offentliga kan aldrig göra det själva, vi behöver göra det tillsammans. Samhället har enormt mycket att vinna på att företag, entreprenörer, akademi och politik drar åt samma håll i strävan efter att hitta lösningar och do good.

  Diskussion
  15:30–16:15
  Vattugatan 17
  111 52 Stockholm
 • Doing Good Better

  w. David Goldberg, CEO Founders Pledge

  Founders Pledge empowers founders and investors to add value to their companies as well as the causes they love to make a real difference in the tech world and in the global community. During this evening, co-founder and CEO David Goldberg will tell his own personal story of how he came into philanthropy and founded Founders Pledge - an organisation which today have gathered pledges worth $412 million from hundreds of companies like WeWork, Farfetch and Blockchain amongst many others. Together with David we will discuss how businesses can work to measure initiatives they support, to understand their real impact.

  Note: The event is in English

  Talk
  17:00–18:30
  Jakobsbergsgatan 18
  111 44 Stockholm
 • Northvolt

  Under de senaste 90 dagarna har både Storbritannien och Frankrike meddelat att länderna kommer att förbjuda diesel- och bensinbilar inom snar framtid. Samtidigt uttalar sig fler och fler företag, som Volvo, BMW och Atlas Copco att deras framtid är elektrisk.

  Omställningen från fossila bränslen till förnybar energi sker med andra ord nu – och litiumbatterier kommer vara en av nycklarna för att lyckas.

  Om du är intresserad av elektrifieringen och batteriernas roll när Europa ställer om till eldrivet, är du varmt välkommen till Northvolt när de berättar mer om sina planer på att bygga kontinentens största batterifabrik för att hjälpa industrin att ta steget till en hållbar framtid.

  Studiebesök
  16:00–18:00
  Gamla Brogatan 26
  Stockholm
 • Cake

  Cake bjuder in dig till en eftermiddag tillsammans med nätverket TechforGood. Det kommer bland annat att bjudas på en bakåtblick i POC-grundaren Stefan Ytterborns tidigare bedrifter och erfarenheter samt en inblick i verksamheten vars ambition är att bli världsledande inom elmotorcyklar för off-road bruk och deras syn på hållbarhet. Självklart även lite mingel med mat och dryck på det.

  Studiebesök
  16:00–19:00
  Bondegatan 79
  Stockholm
 • iZettle

  Nu är det dags för iZettle att öppna dörrarna för SthlmTechforGood. Eftermiddagen bjuder på allt från presentation av bolaget och dess utmaningar till TechforGood-relaterad problemlösning och mingel. Fokus kommer vara på iZettles arbete för småföretagare.

  Varmt välkommen!

  Studiebesök
  16:00–19:00
  Regeringsgatan 59
  Stockholm
 • Tobii

  Tobii önskar dig varmt välkommen till deras kontor för nästa träff med TechforGood. Förutom en inblick i deras värld och det de arbetar med kommer du själv få möjligheten att testa på Tobiis teknik. Självklart kommer vi även diskuskutera om hur vi som bolag kan göra gott. En tech-ig eftermiddag i ‘do good’-anda du inte vill missa!

  Studiebesök
  16:00–19:00
  Karlsrovägen 2D
  Danderyd
 • Linas Matkasse

  Nästa event är ett besök fylld av mat, kockar och recept. Linas Matkasse hälsar er varmt välkomna in i deras värld som bjuder på allt från kökets smakprov från och insights från menyteamet till mingel och sång. Deltagarna blir även introducerade till projektet Plate for Plate som ligger organisationen varmt om hjärtat.

  Studiebesök
  16:00–18:00
  Stormbyvägen 2
  Spånga
 • Kivra

  TechforGood samlas för första gången för att göra studiebesök hos Kivra. Hedersgästen Jan Carlzon berättar om “Det kärleksfulla ledarskapet” och hur det resulterar i en mer lönsam verksamhet. Därefter tar Kivras medarbetare över och berättar mer om Kivra tillsammans med VDn Stefan Krook. Sist men inte minst lite mingel!

  Studiebesök
  16:30–19:00
  Drottninggatan 26
  Stockholm